PLA DE DESESCALADA

FASE ACTUAL: 1 de 4 | Actualitzat a 03/06/2020

Si vols conèixer les mesures que l'Ajuntament ha adoptat per fer front a la Covid-19 consulta
Guia de mesures | Infografia resum | Les mesures en xifres | L'evolució en xifres

Si vols conèixer l'estat actualitzat els serveis municipals i les mesures del Pla de Desescalada, fes clic a cadascun dels temes:

La ciutadania de L'Hospitalet podrà circular lliurement per la regió sanitària de Barcelona (veure mapa) sense limitacions d’horari, excepte per a les passejades i l’esport individual, que continuen les franges horàries:

 • Menors de 14 anys: de 12h a 19h
  Resta prohibit l'ús de parcs infantils.
 • Majors de 14 anys: de 6h a 10h i de 20h a 23h
  L'esport ha de ser sense contacte i sense elements compartits
 • Majors de 70 anys i dependents: de 10h a 12h i de 19h a 20h
   

L'ús de mascareta serà obligatori per als majors de 6 anys a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat  obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat de dos metres.

Es permeten les reunions de fins a un màxim de 10 persones amb les mesures de seguretat. El límit de persones no s'aplica a les persones que conviuen. Les reunions es poden fer als domicilis, a les zones comunes dels edificis, al carrer, etc.

Només és possible desplaçar-se a altres regions sanitàries per motius sanitaris, laborals, de retorn al lloc de residència familiar, assistència de persones grans, depenents o per força major.

A peu, cal circular preferentment per la dreta i respectar la senyalització amb mesures de distanciament que hi ha per tota la ciutat.

Al transport public, l'ús de mascaretes que cobreixin nas i boca serà obligatori. Consulta les recomanacions i modificacions horàries a:

Autobus | Metro | FGC | Renfe | Taxi

Al cotxe, si hi ha convivència, el vehicle pot anar complet sense ser necessari l'ús de mascareta. No obstant això, si van persones que no habiten en el mateix domicili, l'ocupació màxima serà de 2 persones per filera i serà obligatori l'ús de mascareta.

A les motocicletes, poden viatjar 2 persones sempre que portin casc integral amb visera, utilitzin mascareta o resideixin en el mateix domicili. És obligatori portar sempre guants (s'admeten els guants de protecció de motoristes).

 

ALTRES CANVIS DESTACATS A LA FASE 1

Les terrasses a l'aire lliure es reobren al públic amb un 50% de les taules respecte a l’any anterior i una ocupació màxima de 10 persones per agrupació de taules. S’evitarà l’ús de cartes impreses i productes d’autoservei (tovallons, setrills, etc.)
Consulta més informació a COMERÇ I CONSUM

El servei de préstec a les biblioteques i l’activitat parcial als museus es reactivaran tan aviat com s’adeqüin les instal·lacions a les mesures de seguretat. Els museus amb un terç del seu aforament. Consulta més informació a CULTURA

Els mercats municipals resten oberts de dilluns a dissabte de 8h a 14h. L'ús de la mascareta és obligatori.

Els comerços de menys de 400m2 podran obrir sense cita prèvia per atendre de forma individual als seus clients. El seu aforament quedarà reduït a una tercera part i es mantindrà l’horari d’atenció preferent a les persones de més de 65 anys.

Els comerços de més de 400 m2 també poden obrir si acoten l'espai al públic a, com a molt, 400m2.

L’Ajuntament de L’Hospitalet posa a disposició dels establiments comercials de la ciutat el número de telèfon 93 402 60 24 per atendre tot tipus de consultes i resoldre dubtes.

Poden obrir al públic, exclusivament amb cita prèvia, els concessionaris d’automoció, estacions d’inspecció tècnica de vehicles i centres de jardineria i vivers de plantes.

L'hostaleria i restauració podran realitzar-se mitjançant serveis de lliurament a domicili i mitjançant la recollida de comandes pels clients en els establiments. El client haurà de realitzar la comanda per telèfon o en línia i l'establiment fixarà un horari de recollida d'ell mateix, evitant aglomeracions. Està prohibida la permanència / espera a l'interior del local.

Les terrasses a l'aire lliure es reobren al públic amb un 50% de les taules respecte a l’any anterior i una ocupació màxima de 10 persones per agrupació de taules. S’evitarà l’ús de cartes impreses i productes d’autoservei (tovallons, setrills, etc.)

Si teniu dubtes sobre els vostres drets com a consumidors, podeu contactar amb l'Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) al correu electrònic omic@l-h.cat i al telèfon 93 402 60 30 (de 9 a 13.30 h)


Materials per a comerços

CONSELLS PER FER LA COMPRA AMB SEGURETAT - CONSEJOS PARA HACER LA COMPRA CON SEGURIDADPER LA TEVA SALUT - POR TU SALUDCARTELLS AMB MESURES - CARTELES CON MEDIDAS

Els Serveis Socials i l'Oficina de l’Habitatge continuen prestant serveis per via telefònica, amb cita prèvia mitjançant el telèfon 010

Si pateixes una situació de vulnerabilitat alimentaria, pots sol·licitar accedir a la xarxa de distribució d’aliments a la ciutat que es canalitza a través de les entitats del tercer sector.

Si ets una persona dependent, pots sol·licitar accedir al Servei d’Atenció a Domicili (SAD) que garanteix el menjar a les persones més vulnerables que fins ara dinaven als casals de gent gran municipals i de la Generalitat, una tasca que fan les treballadores familiars.

Si ets una persona gran i necessites seguiment i suport, pots sol·licitar accedir al servei de teleassistència. Durant l'estat d'alarma s'ha ampliat el servei i es fan trucades de control a les persones usuàries per tal de garantir el seu benestar.

L'Ajuntament ha contactat amb les persones usuàries de centres de dia i en situació de vulnerabilitat per avaluar les seves necessitats. Si no has rebut la trucada però estàs en situació de vulnerabilitat, no dubtis en trucar al 010.

Si tens un pis de lloguer i tens dificultats de pagament, has de saber que existeixen ajuts al pagament, s’han prohibit els desnonaments d'inquilins durant sis mesos des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma i s’ha implantat la renovació automàtica dels contractes de lloguer que vencin en els tres mesos següents a l'entrada en vigor d'aquesta norma. Aquesta pròrroga serà de sis mesos i en ella es mantindran els termes i condicions del contracte en vigor. A més:

 • Si el teu arrendador és un gran tenedor d'habitatge (aquell que posseeixi més de deu immobles), s'estableix una moratòria automàtica en el pagament de la seva renda per a aquells arrendataris en situació de vulnerabilitat. La moratòria en el pagament de la renda es prolongarà mentre duri l'estat d'alarma o mentre persisteixi la situació de vulnerabilitat, amb un màxim de quatre mesos. Un cop superada aquesta situació, l'inquilí tornarà la quota o quotes no pagades al llarg d'un període no superior a tres anys, sense que pugui aplicar-se cap tipus de penalització ni interessos.

 

 • Si el teu arrendador no és un gran tenedor (menys de 10 habitatges), l'inquilí, sempre que es trobi en situació de vulnerabilitat, podrà sol·licitar un ajornament en el pagament de la seva renda. L'arrendador tindrà set dies per acceptar-ho, proposar una alternativa o rebutjar-lo. En el cas que no hi hagi un acord, el llogater tindrà accés a un programa d'ajudes transitòries de finançament a cost zero amb aval de l'Estat. El llogater podrà sol·licitar un crèdit finalista, directament pagat a l'arrendador, per import de fins a sis mensualitats de la renda de lloguer, a retornar en un període màxim de deu anys.


Si ja tens concedit un ajut al lloguer i has de justificar-lo amb l’aportació dels rebuts, has de lliurar aquests rebuts de manera telemàtica a olh@l-h.cat

Si tens un pis amb hipoteca i tens dificultats de pagament, el Govern ha aprovat una moratòria de 3 mesos en el pagament d'hipoteques a persones que hagin reduït els seus ingressos o estiguin en situació d'atur pel coronavirus. Per tenir-hi dret, el deutor haurà de presentar una sol·licitud a l'entitat financera que hagi concedit el préstec acompanyant-la amb els documents que acrediten la seva situació de vulnerabilitat o d'una declaració responsable.

Si tens dificultats per fer front a les despeses d’aigua, llum i gas, recorda que durant l'Estat d'Alarma, cap companyia podrà tallar-te els subministraments. En cas de necessitat, les companyies hauran de flexibilitzar el pagament dels rebuts. S’ha aprovat una reducció d'un 50% en el cànon de l'aigua durant els mesos d’abril i maig.

Si ja tens concedit un bo social, has de saber que el tens prorrogat automàticament fins al setembre. S'amplia el col·lectiu de potencials perceptors de el bo social elèctric als autònoms que hagin cessat la seva activitat o vist reduïts els seus ingressos en més d'un 75%.

Consulta totes les mesures socials que l'Ajuntament ha engegat durant l'Estat d'alarma.

On puc consultar mesures de suport a l'ocupació, pimes i empreses aprovades?
Trobareu un dossier actualitzat periòdicament amb les últimes mesures de suport impulsades per les diverses administracions públiques a www.dinamitzaciolocallh.cat

Existeix algun servei d'assessorament sobre les mesures de suport a l'ocupació, pimes i empreses que s'han aprovat?
L'Ajuntament ha obert una línia de telèfon gratuït, 900 924 925, per atendre les consultes de la ciutadania en relació a l’ocupació, autònoms i pimes davant la situació d’alarma a causa de la Covid-19. Les consultes també s’atendran a través del correu electrònic covid19empreses@l-h.cat

A més, l’Ajuntament de L’Hospitalet i els principals agents socioeconòmics de la ciutat (UGT, CCOO, AEBALL i PIMEC) s'han coordinat per donar un servei d’atenció personalitzada en els  àmbits econòmic i laboral als treballadors/res, autònoms i pimes:Segueixen funcionant la resta de serveis d'informació i assessorament?
Els serveis d’informació i assessorament es continuen prestant a través dels números de telèfon:

 • Oficina de Serveis a l’Empresa: 
  93 403 69 50  /  93 402 60 23
  de dilluns a divendres de 9 a 15 h.
   
 • Servei d’Informació i Orientació Laboral: 
  93 402 60 20  /  93 402 60 63
  de dilluns a divendres de 9 a 14 h.
   
 • Agència de col·locació municipal: 
  93 403 25 23  / 93 402 60 58  /  93 402 60 26
  de dilluns a divendres de 9 a 14 h.
  ocupacio@l-h.cat
   
 • Dispositiu d’Inserció Laboral – Treball als barris Zona nord
  Tel: 93 402 40 20
  Horari:  9 a 14 hores de dilluns a divendres
   
 • Programa de Referents d’Ocupació Juvenil
  Disposeu de més informació a l'apartat Joventut

Que passa amb les taxes a les terrasses, vetlladors i mercats ambulants?
Quant a les taxes que corresponen a les terrasses i als vetlladors de bars i restaurants i les que s’apliquen en els mercats ambulants, es reduirà de les quotes la part corresponent al temps durant el qual l’activitat o el servei han estat suspesos i/o tancats.

Han canviat els terminis de pagament dels impostos i taxes?
Sí, pots comprovar els nous terminis de pagament en el document adjunt.

Tota l’atenció al ciutadà es farà de forma telemàtica a www.l-h.cat o telefònica al 010 (des de fora del municipi 900100277)

Si has de pagar impostos, taxes i preus públics, recorda que s'han suspès els rebuts d'aquells serveis o drets que no s'estan gaudint (poliesportius municipals, escoles bressol, EMMCA, vetlladors, etc.). S'ha modificat el calendari del contribuent amb noves pròrrogues per donar suport a la ciutadania.

VEURE CALENDARI DEL CONTRIBUENT

Si tens un tràmit amb data limit, recorda que s'han interromput els terminis per a la tramitació dels procediments administratius així com la prescripció i caducitat per a l'exercici de qualsevol acció.

Si necessites fer tràmits per internet, recorda que s'han ampliat els supòsits d'ús de l'idCat Mòbil tant per a persones que disposen de la targeta d'identitat d'estranger (TIE) com per a persones amb la documentació caducada a partir del 14 de març.

Si ets una entitat i estàs pendent d'aportar documentació justificativa, recorda que queda suspès el termini de presentació de les justificacions de subvencions superiors a 60.000 euros, nominatives i requeriments d'aportació de documents fins a la fi de l'Estat d'Alarma.

Si el teu DNI està a punt de caducar, recorda que s'ha establert la pròrroga d'1 any, fins al 13 de març de 2021, de la vigència dels documents que caduquin des de l'entrada en vigor de l'Estat d'Alarma.

Si tens un vehicle, recorda que pots continuar utilitzant el vehicle encara que l'ITV hagi caducat durant la vigència de l'Estat d'Alarma, la vigència dels permisos de conducció que caduquin durant l'Estat d'Alarma quedarà automàticament prorrogada per 60 dies, s'ha suspès el control de les zones d’aparcament regulat i s'ha ajornat l’entrada en vigor de les sancions en la Zona de Baixes Emissions.

Creus que pots estar afectat pel Coronavirus?
Truca al 061 o informa del teu estat a través de l’aplicació “STOP COVID19 CAT”.

Tens una emergència?
Truca al 112 només si tens una necessitat immediata de presència policial, sanitària o de bombers.

Necessites parlar amb el teu CAP?
Els telèfons poden estar més saturats de l'habitual.
Si no aconsegueixes contactar, pots deixar nota perquè et tornin la trucada a 
https://ecap.ics.gencat.cat/VisitesIServeis/programacio_visites/Visites.aspx

Puc anar presencialment al meu CAP?
Les cites presencials només es faran amb cita prèvia. Els CAP Mossèn Cinto Verdaguer de Santa Eulàlia, Can Serra, Gornal i Sanfeliu de #LHospitalet tornaran a obrir de forma presencial a partir del 2 de juny, en horari de matí.

Com puc realitzar les gestions que habitualment feia al CAP?
La majoria de tràmits que es fan als CAP, incloses les consultes al teu metge, es poden fer a través d’internet a: https://lamevasalut.gencat.cat

Excepcionalment et podràs registrar a “La meva salut” a http://canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre

 • Receptes de llarga durada
  Si el teu tractament no necessitava cap modificació, pots anar directament a la teva farmàcia habitual amb la teva Targeta Sanitària i et donaran medicació per al proper mes. Si cal que et posis en contacte amb el CAP, el farmacèutic/ca t’ho indicarà.
   
 • Baixes mèdiques
  Si necessites tramitar o renovar una baixa laboral fes-ho per telèfon o a través del servei d’eConsulta que ofereix el portal “La meva salut”.


Puc acompanyar o visitar un familiar o amic a l'hospital?
Temporalment no s’accepta la presència d’acompanyants a cap dels hospitals de la ciutat. Tota la informació als acompanyants es donarà de forma telefònica.


Que he de fer si sento angoixa o malestar emocional per aquesta situació?

 • Els ciutadans i ciutadanes de L'Hospitalet que presentin malestar emocional a causa dels efectes del Covid19 i les seves repercussions, disposen del telèfon gratuït 900 922 272 
   
 • Els familiars de persones malaltes o mortes com a conseqüència de l'coronavirus disposen d'un servei especialitzat del Ministeri de Sanitat al 917007989 (de 9 a 20 h)
   
 • El personal de les Administracions Publiques que es troba sotmès a una situació d’estrès emocional fruit de la gravetat i la intensitat que la crisi sanitària està provocant en la realització de les seves tasques d’atenció o servei directe a la ciutadania tenen a la seva disposició el 93 472 50 50 (servei de la Diputació de Barcelona per als treballadors municipals) i el 91 700 79 90 (servei del Ministerio de Sanidad per a professionals amb intervenció directa com sanitaris o Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat)
   
 • El CatSalut ha habilitat la web gestioemocional.catsalut.cat on poder disposar d'eines per a l’avaluació i la millora de la salut emocional.

Com poden contactar les persones sordes amb els serveis sanitaris?
El 061 CatSalut Respon disposa d'una unitat d'intèrprets de la llengua de signes. Podeu accedir a través de les apps Telegram i Lifesize mitjançant les instruccions següents.

Instruccions d'accés al 061 en llengua de signes / Instrucciones de acceso al 061 en lengua de signos

CALENDARI DE PREINSCRIPCIONS

En termini

 • Batxillerat: del 27 de maig al 3 de juny
 • Cicles de grau mitjà d'FP i d'arts plàstiques i disseny: del 2 al 8 de juny
 • EMMCA: del 25 de maig al 5 de juny (més informació a Cultura)
 • Proves d'Accès a la Universitat: del 15 de maig al 15 de juny
 • Programes de formació i inserció: del 25 de maig al 5 de juny
 • Ensenyaments artístics superiors: cada centre determina el seu calendari
   

Pendents

 • Cicles grau superior d'FP i d'arts plàstiques i disseny: del 10 al 17 de juny
 • Centres de formació d'adults: del 15 al 29 de juny
 • Curs de formació específic per a l'accés als cicles de grau mitjà: de l'1 al 7 de juliol
 • Escoles oficials d'idiomes: del 31 d'agost al 3 de setembre

Finalitzades

 • Infantil, primària i secundària: 13 al 22 de maig
 • Escoles Bressol: del 19 al 28 de maig

Si vols més informació sobre els centres educatius de la ciutat, consulta la GUIA DE CENTRES EDUCATIUS

 

Quan es reprendran les activitats lectives?
Les classes s'hi han reprès de forma telemàtica el 14 d'abril. No està prevista la docència presencial fins al curs vinent, a excepció d'algunes classes de reforç pels últims cursos d'etapa (4rt d'ESO i 2n batxillerat) que encara estan per definir.

I les Escoles Bressol?
Les Escoles Bressol Municipals resten tancades fins a nou avís. S'han suspes els cobraments dels rebuts.

No disposo d'internet / equip informàtic perquè els més menuts segueixin les classes. ¿Que puc fer?
Posa't en contacte amb el teu centre educatiu. El Departament d'Educació ha posat en marxa el pla d'acció "Centres educatius en línia", amb l'objectiu de posar a disposició dels centres educatius de més complexitat i de l'alumnat més vulnerable ordinadors i tauletes que permetin garantir les oportunitats d'aprenentatge a l'alumnat durant els propers 2 mesos de manera interactiva. Com que el Departament d'Educació no pot garantir la connectivitat a totes aquestes llars del municipi, l'Ajuntament s'ha posat a disposició del Departament i seguint els criteris i les necessitats que ens ha traslladat, aportarà 500 routers mifi (routers sense fils que permeten crear una xarxa wifi), juntament amb 500 targes SIM. A més a més, des del programa Proinfància de "la Caixa" s'han proporcionat 180 tauletes.

Quan seran les Proves d’Accés a la Universitat?
Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) se celebraran el 7, 8 i 9 de juliol en convocatòria ordinària, i abans del 10 de setembre en extraordinària.
Les Proves d’Accés per a persones més grans de 25 i 45 anys se celebraran el 20 de juny.

Tinc concedida un ajut de menjador i no he rebut res. ¿Que puc fer?
Si ets beneficiari d'aquest ajut i no has rebut ni la transferència ni la targeta, truca al 010.

He rebut la meva targeta d'aliments pero no funciona. ¿Que puc fer?
La targeta és recarregable i serà vàlida fins a la fi del curs escolar
Si tens problemes amb la targeta, contacta amb el 900 40 40 90 (Caixabank)

El servei de préstec a les biblioteques i l’activitat parcial als museus es reactivaran tan aviat com s’adeqüin les instal·lacions a les mesures de seguretat. Els museus amb un terç del seu aforament.

S'ha suspès tota la programació cultural de la ciutat fins a nou avís. incloses les revetlles, desfilades i festes majors.

Els centres culturals, casals d’entitats, Teatre Joventut i Auditori Barradas resten tancats fins a nou avís.

L’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts realitza activitats online. Se suspèn el cobrament dels seus rebuts i es retornarà la part proporcional de març.

La preinscripció per a nou alumnat  del curs 2020/2021 a l’Escola Municipal de Música - Centre de les Arts estarà oberta del 25 de maig al 5 de juny. És una preinscripció telemàtica. Pots trobar més  informació a la seva web.La cultura no s’atura
Equipaments i entitats culturals de la ciutat segueixen programant i recomanant activitats a distancia: concerts via streaming, exposicions virtuals, llibres electrònics, arts escèniques...
Consulta l’oferta actualitzada a les xarxes socials de @LHCultura

Recorda que pots consultar milers de llibres electrònics i pel·lícules en streaming de forma gratuïta a https://catalunya.ebiblio.es/
Podràs accedir amb el teu carnet de biblioteques.
De forma excepcional, si no el tens, podràs tramitar-ho online.

Els esportistes professionals i federats es podran moure dins de la seva regió sanitària sense limitació horaria per entrenar sense contacte.

Els esportistes no professionals poden fer esport sense contacte ni material compartit de 6h a 10h i de 20h a 23h.

Els Poliesportius Municipals i la resta d'instal·lacions esportives resten tancades fins a nou avís. S'ha suspès el cobrament dels rebuts i es retornarà la part proporcional de març dels abonaments als Poliesportius Municipals.

Si has d'utilitzar els serveis funeraris, el Tanatori Granvia ha reprès els serveis de vetlla i ha implantat un seguit de normes de seguretat a les seves instal·lacions.

Així, es limita la presència a un màxim de deu persones simultàniament a les sales de vetlla, se n’evita l’ocupació de sales contigües, es posen a disposició de les famílies mascaretes —que són d’ús obligatori a tot el recinte— i es redueix a un terç l’aforament de l’oratori.

El Tanatori ha instal·lat plafons informatius a tot el recinte indicant les mesures de protecció de la salut (higiene de mans, distància de seguretat, aforaments...) i senyalitzacions a terra. S’hi organitzen les entrades i sortides de les instal·lacions per evitar aglomeracions, i es posen a disposició de famílies i visitants gels hidroalcohòlics. També, es reforça la neteja i la desinfecció dels edificis, entre altres mesures.

Pel que fa al Cementiri Municipal, s’hi amplia l’entrada a deu persones als serveis funeraris, amb ús obligatori de mascaretes. Consulta els protocols detallats a:

Si vols visitar els parcs de la ciutat, has de saber que actualment estan oberts tots els parcs de la ciutat a excepció dels jardins de Ca n'Arús. Està prohibit l'ús de totes les zones infantils. Es recomana l'ús de mascareta i limitar l'ús les fonts públiques.

Si necessites utilitzar els serveis de deixalleria i recollida de mobles, has de saber que ja estan restablerts en els seus horaris habituals:

Si detectes paneroles a l'espai públic, contacta amb l'Ajuntament a través del 010 per determinar les actuacions de desinfecció necessaries.

 

Durant l'estat d'alarma, l'Ajuntament ha establert serveis específics i amb la col·laboració dels serveis de neteja, Protecció Civil i de les Forces Armades ha desinfectat residencies i amplies zones de la ciutat.

Consulta totes les mesures que l'Ajuntament ha engegat durant l'Estat d'alarma.

 

Si ho necessites, o si saps d’alguna dona en situació de violència, truca al 900 900 120 o al 016. Confidencial, gratuït i sense rastre. Atenció les 24 hores

S'ha habilitat un nou servei d'atenció psicològica per Whatsapp als números 682 916 136 i al 682 50 85 07

A L’Hospitalet el CAID fa tasques d’informació i seguiment de 9 a 15 h.
Si vols contactar-hi, truca al 010 o envia un correu electrònic a caid@l-h.cat.

Voluntaris de L'H: ajuda a persones en situació de vulnerabilitat
L'Oficina #VoluntarisLH necessita un cop de mà per poder ajudar, en aquests dies complicats d'excepcionalitat, a les persones en situació de vulnerabilitat.
Si ets major d'edat, no formes part de cap col·lectiu de risc al Covid19 i vols oferir-te com a voluntari/voluntària et demanem que t'inscriguis a la borsa de Voluntariat. Les tècniques de l'Oficina de VoluntarisLH es posaran en contacte amb tu per explicar-te quin tipus de voluntariat es necessita i  explicar-vos totes les mesures i protocols sanitaris que hauràs d’aplicar. www.joventutlh.cat

LH Units: ajuda en la producció de viseres per a mascaretes de protecció
Grup d'escoles, entitats, empreses i persones que s'han unit per fabricar viseres protectores per aquells que més ho necessiten. Fan una crida per trobar voluntaris amb impressores 3D que els ajudin a augmentar la producció de viseres per a mascaretes de protecció per a personal de centres mèdics, hospitals, farmàcies i comerços. Pots trobar més informació a http://www.lhunits.cat/

Donació de material
Si teniu material sanitari (mascaretes, guants, gel desinfectant...) que vulgueu donar, envieu un correu electrònic a joventut@l-h.cat

Tancament de tots els equipaments municipals fins a nou avís.

Oficina Jove
Orientació telemàtica de formació, ocupació, oci, lleure, participació i creixement personal, professional i social al telèfon 93 403 69 60, al correu electrònic bustiajove@l-h.cat, per WhatsApp al 616 553 628 i a les xarxes socials de @LHJoventut

Punt de Salut Jove
Informació confidencial, servei gratuït i atenció fins als 30 anys en consulta sexològica, psicològica i de la salut. Podeu contactar-hi a través dels telèfons 678 020 803, 93 403 69 12, 93 403 29 25 i al correu electrònic puntsalutjove@l-h.cat

Espais joves
Resolució de dubtes, inquietuds i interessos i dinamització de les seves xarxes socials:
Espai Jove Ca n'Arús @estudiantslh
Espai Jove La Claqueta @ClaquetaCR

L'Estenedor
Consulta i dubtes sobre qualsevol cosa que et preocupi i et faci perdre la son: relacions familiars, d'amistat, afectives; conflictes interns; angoixa o estrès al 618 011 070

Centre Europa Jove
Informació, orientació i assessorament sobre mobilitat internacional: participar, estudiar, treballar i viatjar per Europa: europajove@barcelones.cat

Entitats i lleure educatiu
Les activitats realitzades per entitats, serveis municipals o persones físiques queden anul·lades.

Orientació Laboral
Teniu 3 eines diferents:
- L'Oficina del SOC es manté l'atenció telefònica (932611438) i via email a otg_lafarga.soc@gencat.cat
- Les referents d'ocupació juvenil que us orientaran telemàticament en la creació i revisió de CV, recerca activa de feina, millora d'ocupabilitat, etc.
Montse Lebrón (Centre, SanFeliu, Bellvitge i Can Serra): mlebron@l-h.cat
Sandra Alonso (Gornal, Santa Eulàlia, GranVia Sud): salonso@l-h.cat
Carmen Gonzalez (Florida, Les Planes, Pubilla Cases, Torrassa, Collblanc): mcgonzalez@l-h.cat
- L'Inserjove que us ofereix orientació laboral telemàtica en creació de CV i d'altres.

Orientació academica per a l’alumnat de 4t d’ESO
Les xerrades les imparteixen les professionals de l’Oficina Jove a través de Google Meet, la plataforma de contacte amb l’alumnat que utilitzen la majoria de centres educatius.
La xerrada dura uns 30 minuts i a continuació s’obre un espai de conversa per resoldre els dubtes que l’alumnat pugui tenir. També s’ofereix la possibilitat de contactar amb els estudiants de manera individual per resoldre dubtes més concrets. Els centres d’ensenyament interessats a oferir aquest servei al seu alumnat poden contactar amb l’Oficina Jove a través del telèfon 93 403 69 60.

Enllaços d'interès

Atenció ciutadana

Atenció ciutadana Mesures adoptades per fer fornt al Coronavirus

Segueix el minut a minut